Temporada 2014-15

Aquesta temporada va significar la consolidació de l’activitat d’Estètica Constantí, i vàrem recollir grans fruits de la tasca iniciada al 2013.

 

A l’inici de la temporada, en data 10 d’octubre de 2014, Estètica Constantí recull en els “Premis Auriga Fuscus” la distinció pels mèrits en el foment de l’esport en l’àmbit local.

El 18 d’octubre, Estètica Constantí participa en el concurs Bon Rotllet a l’esport, patrocinat per la marca d’embotits La Selva. Es tracta d’un concurs sobre els valors de l’esport, els quals havíem de transmetre a través d’un vídeo penjat a internet. Vàrem quedar en 5a posició obtenint 1.342 vots.

   

Estètica Constantí inicia la temporada amb un nombre d’inscripcions superior a l’anterior ja que enregistra un nombre de gimnastes que ronda la seixantena, havent de tancar inscripcions degut al gran volum i tenint llista d’espera de gimnastes a inscriure’s.

 

Amb aquest volum de gimnastes, Estètica Constantí incorpora una nova entrenadora, llicenciada en ballet clàssic per la Royal Academy de Londres, llicenciada en INEF i en Magisteri infantil i titulada en gimnàstica estètica, que ens aporta la part de perfeccionament tècnic i corporal que necessiten les nostres gimnastes per pujar de nivell.

Així, l’activitat queda distribuïda de la següent forma:

 

  • Iniciació gimnàstica rítmica: les gimnastes de iniciació no competeixen. Participen en el Festival de Nadal i en el festival de fi de curs. L’entrenadora és la Judith Domínguez que és gimnasta sènior d’Estètica Constantí i professora titulada de gimnàstica estètica. Aquesta part de l’activitat reuneix a unes 25 gimnastes del poble.

 

  • Estètica escolar: són els equips de nivell autonòmic. Equip “Frozen”, Equip “Flamenco” i Equip “Angry Birds”. Entrenats per Sonia Mulero i Barbarà Gibert, durant els mesos de març, abril i maig participen a les competicions autonòmiques que organitza el Consell de l’Esport Escolar de Barcelona (CEEB, en endavant) obtenint uns resultats dignes de menció, als quals farem especial referència més avall.

 

  • Estètica estatal: són els equips Infantil 12-14: “Mecano” i Sènior: “Dale Team”, els quals han participat en les següents competicions obtenint també uns resultats als que farem especial menció. Copa d’Espanya 1a fase (Sagunt 14-16 novembre), competicions autonòmiques del Consell de l’Esport Escolar de Barcelona, Campionat d’Espanya (abril Osca) i 1er. Open Internacional dels Països Mediterranis.

 

En ordre cronològic, els resultats varen ser els següents:

 

  • Copa d’Espanya 1a fase Sagunt: l’equip infantil “Mecano” va quedar en cinquena posició i l’Equip sènior “Dale Team” en 11a posició.

  • 1a Fase autonòmica organitzada pel CEEB: la primera fase del CEEB és una jornada històrica per Estètica Constantí. Participem amb 4 equips, i 2 d’ells es coronen amb la medalla d’or d’aquesta primera fase del Campionat de Catalunya, quedant els 2 altres en una meritòria 4rta. Posició.

Equip “Frozen” alumnes de Constantí d’entre 8 i 10 anyets: primer classificat.

Equip “Mecano”: alumnes de Constantí d’entre 12-14 anyets: primer classificat.

Equips “Flamenco” 10-12 anys i equip Sènior: 4trs. Classificats.

  • Campionat d’Espanya d’Osca: L’equip “Mecano” aconsegueix els millors resultats de la seva trajectòria; en la competició preliminar es situa en la sisena posició, obtenint finalment la setena plaça en les finals, fet que fa que entrin en el rànquing dels equips classificats per al 1er Open Internacional de Gimnàstica Estètica dels països mediterranis, torneig del que en parlarem detingudament més endavant. El nostre equip Sènior va realitzar la millor competició fins a la data col·locant-se per davant de 6 equips en la dificilíssima categoria sènior.

  • 2a Fase autonòmica organitzada pel CEEB: l’Equip Frozen queda en segona posició, l’equip Mecano torna a repetir primer lloc i Flamenco i Sènior recullen de nou la meritòria quarta plaça.

 

  • 3a Fase autonòmica i final organitzada pel CEEB: Estètica Constantí recull els fruits de la seva feina; els equips Frozen i Mecano queden Campions de Catalunya , Flamenco 4trs. Classificats, i Sènior 5è classificat. A més Estètica Constantí presenta un nou equip format per gimnastes molt petitones que debuten en competició quedant 5è classificat. Són uns grandíssims resultats.

Per últim cal fer esment a l’esdeveniment  internacional que Estètica Constantí ha organitzat durant la temporada 2014-2015: El 1er. Open dels Països Mediterranis.

 

Des del mes de desembre de 2014, ens vàrem aventurar a organitzar aquest torneig internacional, que era la primera vegada en la història de la Gimnàstica Estètica que es duia a terme. Va suposar moltíssima feina, però els resultats varen ser com a poc, espectaculars.

 

El dia 9 de maig el Pavelló Poliesportiu Municipal va acollir la 1a edició de l’Open Internacional de Gimnàstica Estètica de grup dels Països Mediterranis. Era la primera ocasió en que s’organitzava un Torneig Internacional d’aquesta modalitat esportiva, en la qual el Club Estètica Constantí, impulsat per l’Ampa de l’Escola Mossèn Ramon Bergadà, n’és el pioner a la província de Tarragona.

El Campionat comptà amb la participació d’unes 250 gimnastes (provinents dels 5 primers equips classificats en els campionats nacionals de cada país) i procedents dels següents països: Espanya , França, Itàlia, Dinamarca, Bielorússia.

 

El torneig va acollir les cinc categories:
Infantils (8-10 anys),
Infantils (10-12 anys),
Infantils (12-14 anys),
Júnior i Sènior.

 

La competició comptà a més amb dues gal·les. La inauguració amb el Duo Miró i la veu de la Laia Masdeu, que amenitzà l’inici amb musica en directe (violoncel, piano i veu) els castellers de la colla la Il·lusió, una colla de castellers de persones amb discapacitat que va fer vibrar les emocions del públic assistent.

 

La cloenda va ser a càrrec de la Batukada Tympanum, que va fer aixecar a tot el públic dels seus seients i per finalitzar vàrem preparar amb tots els participants i públic una flash mob que tancà l’acte, que va ser ballat per totes les gimnastes, tècnics i públic assistent, i que és recordat com quelcom històric.

 

Una de les grans notícies és que l’equip Infantil d’Estètica Constantí (12-14 anys) “Mecano” que havia aconseguit la classificació va ser un dels equips que participà en aquest Campionat i que va obtenir, a més una més que meritòria sisena posició.

 

El torneig, va estar organitzat per Estètica Constantí amb la col·laboració de l’Ajuntament de Constantí, i amb el suport de la Secretaria General de l’Esport de la Generalitat de Catalunya, de Federació Internacional de Gimnàstica Estètica (IFAGG), de l’Associació Espanyola de Gimnàstica Estètica (AEGEG), de l’Agrupació Catalana de Gimnàstica Estètica (AGEGCAT ) i de Repsol.

 

A més tota la competició va ser reproduïda en streaming a través de la web de TAC12, amb uns resultats d’unes 56.000 visites.

 

Cal destacar que tots els participants varen felicitar a la organització pels voluntaris (pares i mares de les alumnes d’Estètica Constantí) per la seva gran tasca i amabilitat.

Com cada any, vàrem concloure la temporada amb un emotiu festival de fi de curs i, durant l'estiu, vam realitzar el tercer Campus de Tecnificació de Gimnàstica Estètica, amb la col·laboració aquest any de Cristina Martínez, coreògrafa del equip campió d’Espanya i setè del món.

© 2015 by Club Gimnàstica Estètica Constantí. Created with Wix.com